Dennis van Gin - Projectmanager

‘Op jonge leeftijd was ik eigenlijk altijd al bezig met knutselen. Al was dat destijds nog niet zozeer IT- maar altijd techniek-gedreven.’ Dat zegt Dennis van Gijn, sinds kort als business developer én project manager aan de slag bij IT-Value. Wat hem kenmerkt? Het analyseren en oplossen van een probleemstelling, zonder de randvoorwaarden en sociale interactie te verliezen.

‘Ik was vroeger graag bezig met het bouwen van simpele verlichting tot complexere schakelingen. Daarbij probeerde ik altijd een toepasbare oplossing te vinden voor een probleem dat ik had. In die tijd waren ook de eerste printplaatjes al op komst. Dat vond ik máchtig interessant. Vanuit daar was de overstap naar computer al snel gemaakt.’

Dennis van Gijn: analyseren geeft energie

‘Na een technische middelbare opleiding koos ik, toen ik ouder werd, voor het vakgebied bedrijfskundige informatica, omdat ik het heel interessant vind om te zien waarom een bepaalde techniek wordt gekozen om een zo passend mogelijke oplossing te bieden voor een probleem. Daarbij leerde ik ook dat een technische oplossing niet altijd de beste is. Je zou kunnen zeggen dat ik altijd op zoek ben naar het waarom, waarbij het (pragmatische) behalen van het eindresultaat voor mij belangrijk is. Daarbij kijk ik vaak naar een goede afweging tussen de kosten en baten. Ik probeer heel vaak om een probleem, idee of stelling toe te lichten op basis van een alledaagse analogie, iets wat mijn omgeving maar al te goed herkent, aldus Dennis.

IT-Value: het warme ‘ons kent ons-gevoel

‘Ik heb voor IT-Value gekozen omdat ik behoefte had aan een bedrijf waar een wat meer familiaire sfeer hing dan ik op dat moment bij mijn huidige werkgever ervaarde. Het mocht wat kleinschaliger allemaal. En de cultuur die ik zocht heb ik hier absoluut gevonden. Kort samengevat: sfeer, terug naar de basis en met de juiste insteek je klanten helpen’, vervolgt Dennis. ‘En dat kan ik in de duo-rol die ik binnen IT-Value uitvoer helemaal kwijt. Aan de ene kant houd ik me bezig met business development zodat we, onder meer door inzet van de focusteams, de kennis en kunde die we hebben rondom onze specialisaties goed kunnen toepassen bij onze klanten. En aan de andere kant ben ik bezig met projectmanagement. Hierin is mijn belangrijkste focus om, bij het afsluiten van een project, samen met de klant terug te kunnen kijken op een geslaagd project dat op alle vlakken aan de verwachtingen heeft voldaan. Mijn analytische inzicht en technische kennis helpen mij bij het kiezen van de juiste route om een opdracht tot een goed einde te brengen. Alhoewel de meer dan twintig jaren ervaring daar ook wel aan bijdraagt.’

Dennis in zijn vrije tijd

‘En in mijn vrije tijd? Dan houd ik me vooral bezig met de mensen die mij aan het hart gaan. Dat betekent samen met vrienden en familie eropuit, afhankelijk van de gezamenlijke interesse die er is. Dat gaat van restaurantbezoek en festivals tot het aanpakken van klussen in huizen van vrienden. Daar is juist de sociale component een belangrijke factor. Ik wil de mensen om mij heen graag “ontzorgen”. Dat organiseren doe ik vanuit nature nu eenmaal graag. Verder heb ik bijna dertig jaar een teamsport beoefend. Vanwege onze rijke vriendenkring en de tijd die ik daar tekort kwam, heb ik ervoor gekozen om hiermee te stoppen. Al vind je me nog steeds regelmatig in een stadion om een wedstrijd te kijken. En verder knutsel ik nog altijd graag. Maar dat verbaast inmiddels niemand meer’, lacht Dennis.

Meer weten over Dennis? Of een keer kennis met hem maken? Neem contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.

Meer nieuws berichten

Ga naar de bovenkant