Azure Always On VPN

Azure Always On VPN in minder dan een dag geregeld

Always On VPN: bij opstarten wordt VPN, het Virtueel Particulier Netwerk dus, automatisch geactiveerd. In gewoon Nederlands: de medewerkers kunnen nu, vanuit huis of elke andere willekeurige locatie, bij álle applicaties.

‘Een grote zorginstelling in het zuiden van het land wilde graag een VPN-oplossing, waarbij de thuiswerkers rechtstreeks verbinding konden maken met hun netwerk. En dat direct bij opstarten, zonder dat het de medewerker überhaupt tijd of energie zou kosten. Daarom heet het ook Always on VPN: bij opstarten wordt VPN, het Virtueel Particulier Netwerk dus, automatisch geactiveerd. In gewoon Nederlands: de medewerkers kunnen nu, vanuit huis of elke andere willekeurige locatie, bij álle applicaties. Bijvoorbeeld om patiëntendossiers te raadplegen of te bewerken. En dat 100% veilig.’ Dat zegt Maico Doldersum, Sr. Infrastructure Consultant voor Azure en Office 365 bij IT-Value.

Always On VPN ook voor jouw bedrijf interessant

Graag deel ik dit succesverhaal, omdat het voor veel andere organisaties ook een goede, heel betaalbare oplossing kan zijn. In eerste instantie leek het een ingewikkeld verhaal bij deze grootschalige zorginstelling, omdat ik het door middel van de bestaande infrastructuur, waarbij alles op Azure draait, niet voor elkaar kreeg. De certificaten-oplossing van deze klant was te complex om dit goed te kunnen regelen. Dat zou een ingewikkeld en kostbaar verhaal worden’, aldus Maico.

Super enthousiaste klant: nauwelijks kosten, wél 1200 medewerkers geholpen

‘Tót ik bedacht dat we ook gewoon door middel van gebruikersnaam en wachtwoord zouden kunnen authentiseren. Zo gezegd, zo gedaan: nu wordt er op die slimme manier een cliëntsverbinding tot stand gebracht. En dat via een mobile device management-platform (Intune), waarmee automatisch een XML-script naar de clients wordt uitgerold.

De oplossing in gewoon Nederlands

‘In gewoon Nederlands: ik heb voor deze mensen geregeld dat ze alle applicaties op hun servers beschikbaar hebben op hun thuiswerkplek. Voorheen konden ze deze alleen benaderen wanneer ze op de bedrijfslocatie waren. De reactie van de klant laat zich raden: die was super enthousiast. Niet alleen omdat het zo goed en snel geregeld was, maar ook omdat een klus die in eerste instantie een dag of 3 tot 5 werk zou kosten, nu binnen een halve dag geregeld was.’

Tijd voor de goede aanpak: van basic Teams naar veilig thuiswerken

‘Ik merk sowieso een golfpatroon in mijn werk op’, vervolgt Maico. ‘Vorig jaar, tijdens het begin van de lockdown, wilde iedereen aan de slag met Teams, beeldbellen en communiceren met collega’s. En nu? Nu bellen klanten stuk voor stuk voor verdieping en voor compleet inrichten van de thuiswerkplekken die blijvend lijken te zijn.’

Meer journaal berichten

Ga naar de bovenkant