Jeroen Janssen, Technisch Beheerder ICT bij De Connectie, deelt zijn ervaring over de samenwerking met IT-Value. Zijn verhaal begint enkele jaren terug toen De Connectie voor een uitdaging stond met hun huidige IT-ondersteuning. 

De uitdaging: op zoek naar betere ondersteuning

“Wanneer zijn we begonnen? Zo, dat is wel een paar jaar geleden al. Ik schat zo’n 2-3 jaar terug,” begint Jeroen. Voorheen werkte De Connectie met de leverancier van hun pakket, Ivanti, voor ondersteuning. Echter, Ivanti gaf aan dat ze liever een partner hadden die deze ondersteuning zou bieden. Op hun advies kwam De Connectie bij IT-Value terecht. 

Eerste contact en samenwerking

Het eerste contact met IT-Value verliep via Jeroens leidinggevende, die verantwoordelijk is voor het budget. “Dit soort zaken verloopt in basis eerst via mijn leidinggevende,” legt Jeroen uit. “Na het advies van Ivanti hebben we gesprekken gevoerd en uiteindelijk is het contact gelegd. IT-Value kwam over als een laagdrempelig benaderbare en meedenkende partner.” 

De eerste ervaringen met IT-Value waren positief. “Ze zijn heel open en toegankelijk. Je hebt wel eens organisaties waar het allemaal heel strikt en afstandelijk is, maar dat is zeker niet het geval bij IT-Value. Ze hebben een breed scala aan kennis en zijn altijd bereid mee te denken.” 

Wat doet IT-Value voor De Connectie?

Jeroen beschrijft dat IT-Value extra ondersteuning biedt in technische kennis, met name rond het proces van het in- en uitstromen van gebruikers. “Wij hebben zelf ook wel kennis, maar zij hebben veel meer ervaring. Het gaat in dit geval om het automatiseren van repetitieve taken zoals het aanmaken van gebruikersaccounts in verschillende systemen,” vertelt Jeroen. “Deze taken zijn vaak tijdrovend en foutgevoelig wanneer ze handmatig worden uitgevoerd. Door de inzet van IT-Value worden deze taken geautomatiseerd, wat ons veel tijd bespaart.” 

Concrete voorbeelden van ondersteuning

Een concreet voorbeeld van de ondersteuning door IT-Value is het koppelen van verschillende systemen. “Als nieuwe medewerkers in dienst komen, worden hun accounts automatisch aangemaakt in verschillende systemen. Dit proces is nu veel efficiënter en foutloos dankzij de kennis van IT-Value,” legt Jeroen uit. “Voorheen duurde het soms weken voordat alles op orde was, nu is het vaak binnen een dag geregeld.” 

IT-Value maakt veelvuldig gebruik van PowerShell scripting om deze processen te automatiseren. “De technische expertise die zij bieden, zorgt ervoor dat we snel kunnen handelen en dat we niet de hele dag hoeven te googelen voor oplossingen,” zegt Jeroen lachend. 

Voordelen van de samenwerking 

De voordelen van de samenwerking met IT-Value zijn duidelijk: “Het bespaart ons veel tijd en de kwaliteit van ons werk is verbeterd,” zegt Jeroen. “We kunnen ons nu focussen op ons reguliere werk, terwijl IT-Value de complexe wijzigingen snel en efficiënt doorvoert.” 

Daarnaast heeft de automatisering van processen geleid tot meer veiligheid. “Bijvoorbeeld, wanneer iemand uit dienst gaat, worden de toegangsrechten van die persoon onmiddellijk ingetrokken. Dit is cruciaal voor onze organisatie, vooral omdat we voor gemeentes werken waar veiligheid en nauwkeurigheid essentieel zijn.” 

De menselijke kant van IT-Value

Wat Jeroen vooral waardeert aan IT-Value is hun menselijke benadering. “Ze zijn open, meedenkend en flexibel. Het is een prettige samenwerking. Ze hebben ons zelfs uitgenodigd voor evenementen zoals barbecues, wat aantoont dat ze waarde hechten aan een goede relatie,” vertelt Jeroen. “Het is niet alleen een zakelijke relatie, maar ook een mens-tot-mens connectie.” 

Tips voor anderen

Tot slot deelt Jeroen enkele tips voor andere bedrijven die overwegen om met IT-Value samen te werken. “Maak gebruik van hun kennis en expertise. Neem de mensen mee die bij jou in de uitvoering zitten naar de gesprekken, zodat je meteen kunt toetsen of de partner geschikt is. Bij IT-Value wordt vaak meteen iemand van de uitvoering meegenomen in de gesprekken, wat enorm helpt om snel duidelijkheid te krijgen.” 

Toekomstplannen

De samenwerking met IT-Value blijft zich ontwikkelen. “Er staat een nieuw project op de planning om ons rol gebaseerde werken verder uit te breiden, met ondersteuning van IT-Value,” vertelt Jeroen. “Dit zal ons helpen om nog efficiënter en veiliger te werken.” 

Conclusie: open, vriendelijk én veel kennis

Jeroen concludeert: “IT-Value is een open en vriendelijk bedrijf met veel kennis. Ze helpen ons om IT op een slimme manier in te zetten, waardoor het ons werk makkelijker maakt en tijd bespaart. Voor ons is IT-Value een waardevolle partner waar we op kunnen rekenen.” 

Met deze positieve ervaring en de toekomstplannen voor verdere samenwerking, kijkt De Connectie met vertrouwen vooruit naar een langdurige en vruchtbare relatie met IT-Value. 

Meer berichten

Ga naar de bovenkant