Dit is de top 3 van onze meest gelezen blogs van het afgelopen jaar

In ons blog van deze week lees je de top 3 van onze meest gelezen blogs van het afgelopen jaar. Over het proces van in en uit dienst treden, tijdrovende performance issues met Citrix en Office 365 én een 10 stappenplan om van je applicatielandschap een slimme businesscase te maken. Staat jouw onderwerp er niet tussen? Laat het ons weten!

Allereerst nog de állerbeste wensen. Hopelijk brengt dit nieuwe jaar ons allemaal veel positief nieuws. Ook hopen we met elkaar dat corona een wat minder prominente plek in gaat nemen in ons dagelijks leven

Drukke weken, dus kort bericht

Omdat ook jij het ongetwijfeld druk zult hebben nu de projecten in deze eerste weken van het jaar weer opstarten, gaan we niet al te veel van je tijd in beslag nemen. Graag delen we daarom een top 3 van onze meest gelezen blogs van het afgelopen jaar met je. Misschien zit er een onderwerp bij dat je al langere tijd bezighoudt, zoals de transitie naar een moderne werkplek, de manier waarop het in en uit dienstproces verloopt of het eindelijk goed inrichten van je beheer.

Wil je er meer over weten of even vrijblijvend overleggen? Neem dan vooral contact met ons op. We kijken uit naar je bericht!

Top 3 van onze meest gelezen bericht van 2021

1. In- en uit-dienst proces; de kracht van automatiseren

In iedere organisatie is er verloop van medewerkers. Als IT-afdeling moet je snel kunnen schakelen wanneer er een nieuwe medewerker in dienst komt , maar ook wanneer er iemand vertrekt. Hoe doe je het onboarden en offboarden nu? Is dit handwerk of kun je met een paar klikken een nieuwe medewerker toevoegen? Lees verder

2.Maak in 10 stappen van je applicatielandschap een slimme businesscase

Dit 10-stappenplan leidt tot een vereenvoudigd – gerationaliseerd – applicatielandschap én een interessante businesscase. aten we beginnen met een simpele test. Zijn het merendeel van onderstaande punten herkenbaar voor jouw organisatie?

  • Veel applicaties met relatief weinig gebruikers.
  • Veel dezelfde functionaliteit in meerdere applicaties.
  • Veel interfaces.
  • Veel dataverzamelingen.
  • Complex landschap zonder overzicht.
  • Langere testtrajecten.
  • Lange doorlooptijd van wensen vanuit de business.

Lees verder

3. Herkenbaar? Tijdrovende performance issues met Citrix en Office 365… (wij lossen het op)

Het is een vraag die we veel ontvangen: hoe verbeteren we de performance van Citrix en Office 365? In de praktijk gaat het dan vaak om de inzet van Office 365 in combinatie met Citrix XenApp en/of XenDesktop. De uitdaging ligt in het feit deze combinatie zó in te zetten dat de performance van Outlook niet in negatieve zin beïnvloed wordt. Want dat blijkt nog best lastig te zijn. Lees verder

Staat jouw onderwerp er niet tussen?

Naast bovenstaande top 3 vind je veel blogs terug in onze journaal. Lees bijvoorbeeld de vooruit- en terugblik van eigenaar Maurice Aalders, of het verhaal van nieuwe collega Tamer Kuzucu. Hij vergelijkt beheer met het onderhouden van een huis. Zonder onderhoud is het wachten op problemen stelt hij. Of kijk het relaas onze Business Consultant Elza de Haan die vertelt over een gemeente die door de bomen het bos niet meer zag. Staat het onderwerp waar jij benieuwd naar bent niet in ons journaal? Stuur dan een bericht naar m.wendt@it-value.nl en we gaan ermee aan de slag.

Namens het hele team van IT-Value, een mooi jaar gewenst!

Meer journaal berichten

Ga naar de bovenkant