Maurice Aalders over 2022

‘Een jaar vol energie, focus en successen’, Maurice Aalders, eigenaar IT-Value

‘Het was een prachtig jaar! En wat is het weer voorbij gevlógen: het was een jaar vol energie, focus en successen.’ Lees hier de terug- en vooruitblik van Maurice Aalders, eigenaar van IT-Value.

‘We zijn het jaar goed begonnen door onze kantoren volledig nieuw in te richten en te voorzien van nieuwe werkplekken. Bovendien hebben we er extra vierkante meters bij gekregen, een heleboel nieuwe klanten, 7 nieuwe medewerkers én we bestonden 12,5 jaar. Bij het feest dat we vierden waren onze medewerkers onze sterren. We hebben letterlijk de rode loper voor ze uitgerold’, vertelt Maurice Aalders, eigenaar van IT-Value. In dit artikel kijkt hij terug op het afgelopen jaar en vooruit naar een jaar vol energie en mooie plannen.

Maurice: ‘Uiteraard hebben we veel geïnvesteerd in het trainen van onze collega’s en organiseerden we onze eerste klantendag die vooral in het teken stond van een hapje, een drankje en het verwelkomen van onze relaties. Onze eigen IT-Value collega’s waren de BBQ-masters en dat vonden onze klanten geweldig. We hebben ze niet voor niets om input gevraagd voor deze dag, want uiteindelijk willen wij leveren wat onze klanten willen. Dáár doen we het voor. Zo was er bewust geen lange presentatie, maar een kort openingswoord vanuit mij. Sommige relaties waren nog niet eerder bij ons geweest: het was mooi om ze rond te mogen leiden in ons pand waar we gepast trots op zijn. Het was zo’n typische, gezellige informele IT-Value-dag met veel familiegevoel. Net als onze kerstborrel van een paar dagen geleden, waar zo’n 75 mensen bij aanwezig waren: onze collega’s, hun partners en tientallen kinderen. Dat zijn de momenten waarop ik rondkijk en me een gelukkig mens voel. Want die warme uitstraling en die sfeer, dat is precies waar IT-Value voor staat.’

Focus op databeveiliging met DataRely

‘Op zakelijk vlak zijn we in het afgelopen jaar bovendien een samenwerkingsverband met DataRely aangegaan, zodat we een 100% focus op het beveiligen en managen van bedrijfsdata aan kunnen bieden. Dit doen we door inzet van hoogwaardige specialistische kennis, jarenlange ervaring en door gebruik te maken van de modernste cybertechnologieën.

Succesvol jaar geeft goed gevoel

‘Wanneer ik het samenvat, dan kan ik niet anders dan zeggen dat ons jaar, op allerlei gebieden, heel succesvol was. Van uitdagende projecten tot een sterke groei van onze Managed Services: we kijken er met een bijzonder goed gevoel op terug. En, last but not least, we hebben het fenomeen leasefiets van de zaak geïntroduceerd’, lacht Maurice.

De vooruitblik: door op de ingeslagen en verdere specialisatie met onze focusteams

‘Kijkend naar aankomend jaar gaan we de focusteams die we in 2022 hebben ingericht nog verder uitbouwen. Deze teams zijn bedoeld om vanuit één team met vaste samenhang gefocust aan één specifiek perceel samen te werken met vendoren, partners en eindklanten. Daar onderscheiden we ons in en dat komt de diepgang en kwaliteit nóg meer ten goede. We focussen ons niet alleen op de inrichting van de moderne werkplek, het wordt ook tijd voor het finetunen daarvan. Want binnen afzienbare tijd zal de moderne werkplek de standaard zijn. Voortaan, en voor veel bedrijven geldt dat nu al, zal het vooral om het optimaliseren van de werkplek gaan. Want alleen wanneer je die digitale werkplek volledig inricht, word je als eindgebruiker in staat gesteld om alle tools uit de digitale gereedschapskist te gebruiken.’

Zaken doe je met een specialist

‘Met plezier kan ik verder melden dat de markt (klanten, vendoren en collega it-partners) ons inmiddels structureel weten te vinden voor onze specialistische percelen die een onmisbaar onderdeel vormen van de moderne werkplek van nu. Denk aan zaken als identity, automation, security, back-up, governance, uniforme toegang tot data en portaal gebaseerd werken. Deze ontwikkeling past hélemaal in het beeld van de IT Xperience Monitor 2022, het jaarlijkse onderzoek van Giarte. Daarbij wordt gekeken naar hoe tevreden Nederlandse organisaties zijn die hun it uitbesteden. Uit het onderzoek blijkt, en dat is volgens mij ook heel logisch, dat grote it-dienstverleners die over een breed terrein activiteiten ontplooien, gemiddeld laag in klanttevredenheid scoren. Het zijn juist de kleine, gespecialiseerde bedrijven die gewaardeerd worden. Een bedrijf van het formaat zoals IT-Value dat is’, aldus Maurice.

Middelen inzetten om doelen te bereiken

‘Verder pakken we aankomend jaar onze website aan, zodat deze van A tot Z laat zien waar we als IT-Value voor staan. Maar ook dat is ‘slechts’ een middel. Een middel om ons doel te bereiken. En dat is nóg meer klanten helpen en verstevigen hoe wij inde markt inmiddels bekend staan: als dé specialist vanwege onze diepgaande kennis.’

We bedanken al onze relaties voor het in ons gestelde vertrouwen. We wensen iedereen mooie feestdagen, samen met hun naasten. Op naar 2023!

Meer journaal berichten

‘Ik vond dat het te lang duurde voordat ik facturabel was’, Peter-Jan Hekkema, Sr. Beheerder IT-Value

‘Ik kwam via een ex-collega met IT-Value in contact. En dat iemand die er niet meer werkt nog altijd zo rázend enthousiast is over zijn voormalige werkgever, vond ik niet alleen interessant maar ook positief,’ Aan het woord is Peter-Jan Hekkema, sinds 1 maart jl. als sr. beheerder aan de slag bij het bedrijf. ‘Ik werkte, via mijn vorige werkgever, met een collega samen aan een project.

Trend: van alle IT in eigen hand naar een doordachte regie-organisatie

‘De software, servers en infrastructuur waren aan vervanging toe. Daar kwam het kortgezegd op neer’, zegt Wouter Suyderhoud, Cloud Consultant bij IT-Value. ‘Via deze samenwerking, ontstond onder meer de vraag om van on-premises naar Azure over te stappen. En gaandeweg kwam het verzoek om ook het beheer over te nemen, omdat men toe was aan een professionaliseringsslag.’

Ga naar de bovenkant