Onze familie zoekt nieuwe IT-collega’s

Desiré: ‘De collega’s noemen termen als korte lijntjes, een informele sfeer en een familiegevoel. Ook hoor ik terug dat ze vinden dat er wordt geïnvesteerd in medewerkers en dat men zich elke dag weer welkom voelt. Je wordt gewaardeerd om wie je bent en om wat je doet en er is een duidelijke communicatie onderling, vult een ander aan.

‘We zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s: een medior/senior systeembeheerder en een cloud consultant.’ Dat zegt Desiré Aalders, werkzaam als hr-manager bij IT-Value. ‘Natuurlijk kan ik zelf vertellen over de fijne sfeer en het warme bad waarin de nieuwe collega spreekwoordelijk gezien terechtkomt. Maar beter is om dit door mijn collega’s te laten doen. Zij ervaren immers zelf elke dag in de praktische samenwerking hoe een en ander reilt en zeilt. Daarom heb ik het team gevraagd om het werken bij ons bedrijf vanuit eigen invalshoek te beschrijven.’

Dit zeggen jouw toekomstige familieleden

Desiré: ‘De collega’s noemen termen als korte lijntjes, een informele sfeer en een familiegevoel. Ook hoor ik terug dat ze vinden dat er wordt geïnvesteerd in medewerkers en dat men zich elke dag weer welkom voelt. Je wordt gewaardeerd om wie je bent en om wat je doet en er is een duidelijke communicatie onderling, vult een ander aan. Er wordt van alles gedaan om het teamgevoel te stimuleren en te behouden, deelt de volgende. En daarnaast staat vragen vrij en zijn er geen drempels.’

‘Deze zaken worden ook door verschillende mensen genoemd: de instelling is positief en de werksfeer goed. Er wordt hard gewerkt én hard gelachen. Je krijgt de kans om zelfstandig te werken, er is ruimte voor eigen inbreng, het gaat om uitdagend werk en er is erkenning van de kwaliteit die we leveren in ons kennisgebied. Tot slot komen opmerkingen over tevreden klanten en partners, serieus tijdens het uitvoeren maar ook tijd voor grap en gezelligheid én het prettige aspect van werken in een kleine organisatie steeds opnieuw naar voren’, aldus Desiré.

IT-Value in het kort

‘Wanneer ik bovenstaande termen samenvat, dan staat het familiegevoel dat beleefd wordt met stip op één en daarmee dus het welzijn van de mens in onze organisatie. Ten tweede wordt de flexibiliteit vanuit ons als werkgever enorm gewaardeerd. En ten derde speelt de term verantwoordelijkheden een belangrijke rol: de collega’s hebben het gevoel écht iets bij te dragen en waardevol te zijn binnen het team’, aldus Desiré. ‘En ik kan vanuit mijn rol als hr-manager niet anders dan dit beamen: het draait bij ons ‘gewoon’ om de mensen. Ook in een sollicitatie kijken we, naast de feitelijk benodigde competenties en diploma’s, vooral naar de klik onderling. Vaak zie ik dan een soort gevoel landen bij de betreffende sollicitant, zo van ‘dat is een leuke club om bij te werken’. En dat is precies wat er nodig is voor een goede start.’

IT-collegas

Nuchter en compact

‘Aan de andere kant is het wel iets waar je naar op zoek moet zijn, want we zijn een relatief compact bedrijf waarin we nauw met elkaar samenwerken. Nuchterheid, respectvol met elkaar omgaan en tegelijkertijd eerlijk durven en kunnen communiceren voeren toch wel de boventoon. We zijn specialist in ons vakgebied en werken voor grote klanten en strategische partners. Als je beter past in een grote, corporate omgeving, waarin het allemaal wat bureaucratischer verloopt, dan ben je bij ons wellicht niet direct aan het juiste adres’, vertelt Desiré.

Op het lijf geschreven?

‘Als bovenstaand verhaal je op het lijf geschreven is (of lijkt), dan nodig ik je van harte uit om meer achtergrondinformatie te lezen bij één van onze vacatures.

‘En ben je inmiddels razend enthousiast, ontzettend benieuwd, een beetje verlegen omdat je twijfelt óf gewoon nuchter geïnteresseerd? Ik kijk uit naar je bericht! En misschien word jij onze nieuwe collega. Je bent in elk geval van harte welkom in onze professionele én gezellige familie’, besluit Desiré.

Meer journaal berichten

‘IT-Value? Die zijn zeer ervaren in de zorgbranche’, Chris Kunkeler, informatiemanager stichting Laurens

Wij gebruikten HelloID voor de autorisatie en authenticatie van user accounts. Door gebrek aan onze eigen beheercapaciteit werkte het eigenlijk niet goed genoeg.  En dat was het moment dat ik naar IT-Value werd verwezen.’ Dat zegt Chris Kunkeler, informatiemanager bij stichting Laurens.

Ga naar de bovenkant