Citrix Netscaler

Veilige multicloud-strategieën met Citrix NetScaler

Veel applicaties worden naar de cloud gemigreerd, anderen blijven on-premise staan. Nieuwe applicaties worden meestal aangeboden als SaaS-dienst of worden ontwikkeld in de cloud. Al deze diverse mogelijkheden voor het aanbieden van applicaties brengen uitdagingen met zich mee. Citrix NetScaler kan in deze situaties een oplossing bieden.

Organisaties willen de flexibiliteit hebben om de cloud te kunnen kiezen die het beste aansluit op hun behoeften, zonder te worden beperkt door de onderliggende resources en infrastructuur van een cloudprovider. De Citrix NetScaler is een software-platform dat geïmplementeerd kan worden in elke cloud- of on-premise situatie. Door deze flexibiliteit kunnen organisaties kiezen voor een multicloud-strategie om zo grip te krijgen op de kosten en een oplossing te hebben voor storingen en uitval. Een goed voorbeeld is dat wanneer er een storing of uitval is van een server, de Citrix NetScaler de workload direct kan overdragen aan een alternatieve server bij een andere cloudprovider of on-premise. Op deze manier is de beschikbaarheid van de applicatie geborgd.

Verlichten en verdelen van taken van applicatieservers

Alle eindgebruikers die een applicatie en/of website benaderen, doen in feite een directe aanvraag richting een server die de applicatie en/of website host. Iedere aanvraag claimt bepaalde resources van de betreffende applicatieserver. In situaties wanneer er veel aanvragen op hetzelfde moment plaatsvinden, kan dit vertragingen veroorzaken in de applicatie. Citrix NetScaler Traffic Management kan in dit soort situaties deze aanvragen beoordelen en de aanvraag doorzetten naar een specifieke applicatieserver, die bijvoorbeeld meer capaciteit heeft of specifieke content bevat. Daarnaast kan Citrix NetScaler Traffic Management ook zorgdragen voor het consolideren en het eerlijk verdelen van de betreffende aanvragen richting meerdere applicatieservers. Wanneer een applicatie en/of website beveiligd is met SSL/TLS, kan de NetScaler ook SSL/TLS-offloading technieken toepassen. Hierdoor hoeft de achterliggende applicatieserver geen resources in te zetten voor het decrypten van iedere aanvraag. Met behulp van SSL/TLS-offloading heeft de applicatieserver meer resources beschikbaar die ingezet kunnen worden ten gunste van de applicatie en/of website.

Uniformiteit en beveiliging van gebruikersidentiteit met Citrix NetScaler

Steeds meer organisaties maken gebruik van SaaS-applicaties. Met de komst van diverse SaaS-applicaties wordt het steeds belangrijker het aantal op internet gebruikte gebruikersidentiteiten en wachtwoorden te beperken. Citrix NetScaler Unified Gateway maakt Single Sign-on mogelijk voor alle applicaties van de organisatie, inclusief de SaaS-applicaties. Daarnaast maakt NetScaler Unified Gateway het ook mogelijk om een one-time-password (OTP) toe te passen i.c.m. de huidige authenticatie. OTP is een eenmalig wachtwoord die steeds verandert en met behulp van een smartphone gegeneerd wordt. Citrix NetScaler Unified Gateway fungeert dan als een validerende server voor OTP verzoeken. Hierdoor is het niet noodzakelijk om gebruik te maken van een tweestapsverificatie-/OTP-dienst van derden.

Enthousiast geworden?

Daag ons uit en maak vrijblijvend kennis met onze specialisten!

Meer nieuwsberichten

Ga naar de bovenkant