On- en offboarding met Ivanti Identity Director

On- en offboarding met Ivanti Identity Director

IT-Value is een fijn bedrijf dat meer dan voldoende kennis heeft op zowel sociaal als technisch vlak. Ze hebben van A tot Z met ons meegedacht bij de keuze voor en implementatie van Ivanti Identity Director.

Provincie Groningen vormt de bestuurlijke schakel tussen de rijksoverheid en de gemeenten. De 1200 medewerkers doen iedere dag weer hun best om ervoor te zorgen dat het beleid wordt uitgevoerd en dat alles zo goed mogelijk reilt en zeilt op de verschillende beleidsterreinen: van zorg tot economie, van kunst en cultuur tot ruimtelijke ordening. Dat vraagt om een soepel functionerende organisatie. Omdat de in, door-, en uitstroom van medewerkers tot voor kort via een verouderde, zelf ontwikkelde oplossing verliep die de processen niet meer kon ondersteunen, besloot de Provincie Groningen hulp in te schakelen om een efficiënte en toekomstbestendige oplossing te vinden, die werd gevonden in Ivanti Identity Director.

Ivanti oplossingen eenvoudig met elkaar integregen

De Provincie werkte al enkele jaren naar volle tevredenheid met Ivanti. Ivanti Automation wordt ingezet voor het bouwen en uitrollen van nieuwe images voor Citrix, zogenaamde golden images. De workspace oplossing van Ivanti wordt gebruikt voor het opzetten en beheren van gebruikersprofielen en het koppelen van extra mailboxen. “De workspace oplossing van Ivanti vereenvoudigt het beheer van gebruikers aanzienlijk,” zegt Van Uggelen. “Applicatiegegevens die gebruikers normaal op hun lokale harddisk bewaren, staan nu op een netwerkschijf. Dat maakt het makkelijker om de data terug te halen bij fouten en storingen. Ivanti Automation gebruiken we onder meer om applicaties te stoppen en te starten en om data over te dragen aan andere systemen. De maandelijkse Windows-updates worden met Citrix en Ivanti Automation geïmplementeerd. Deze producten bevielen goed, dus de keuze voor Ivanti Identity Director lag voor de hand. Wel is ook nog een ander gelijksoortig product bekeken. De keuze is gevallen op Ivanti Identity Director omdat deze oplossing eenvoudig te integreren is met de andere Ivanti-oplossingen, het standaard software betreft die zelfstandig te beheren is en omdat de oplossing volop uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst biedt.”

De implementatie van Ivanti Identity Director

De Provincie heeft voor al haar 1200 medewerkers een licentie afgenomen en daarbij is er ook een volledige OTA-omgeving (Ontwikkel-, Test- en Acceptatie) ingericht vanuit IT-beleid. Over de samenwerking met implementatiepartner IT-Value is Van Uggelen goed te spreken: “Het is een fijn bedrijf dat meer dan voldoende kennis heeft op zowel sociaal als technisch vlak. Ze hebben van A tot Z met ons meegedacht bij de keuze voor en implementatie van Ivanti Identity Director.”

“In de oriënterende fase hebben ze ons goed geïnformeerd over de mogelijkheden van Ivanti Identity Director. Bij aanvang van het project hebben ze samen met de project-betrokkenen het functionele en technische ontwerp uitgewerkt, wat een belangrijke basis is voor de verdere uitwerking van dit proces. Ook gedurende de implementatie was de samenwerking nauw, onze beheerders werden goed betrokken en geïnformeerd tijdens de werkzaamheden waardoor we nu zelf gelijk een goede producttraining hebben gehad van Ivanti Identity Director.

Lees hier meer over Identity en Access management.

Meer klantverhalen

‘IT-Value? Die zijn zeer ervaren in de zorgbranche’, Chris Kunkeler, informatiemanager stichting Laurens

Wij gebruikten HelloID voor de autorisatie en authenticatie van user accounts. Door gebrek aan onze eigen beheercapaciteit werkte het eigenlijk niet goed genoeg.  En dat was het moment dat ik naar IT-Value werd verwezen.’ Dat zegt Chris Kunkeler, informatiemanager bij stichting Laurens.

Ga naar de bovenkant