Licenties

Wij merken dat veel organisaties niet optimaal gebruik maken van de diversiteit aan licentie mogelijkheden. Veel licenties worden vaak of niet gebruikt of zijn verkeerd geadviseerd. Dat kan vaak beter en dus voordeliger!

Een passend licentieadvies is onderdeel van onze dienstverlening. IT-Value is een specialist op het adviseren van licenties voor onder andere de volgende vendoren: Microsoft, Tools4ever, Liquit, Citrix, AvePoint en Ivanti.

Danny van Schaijk
Delivery Manager

Waarom licenties bij IT-Value?

  • Op maat advies
  • Scherpe(re) condities door aanwezige certificeringen
  • Betalen per maand of per jaar
  • 2nd opinion
  • Optimaal gebruik van licentie
  • Eerlijk en betrouwbaar
Licentie advies op maat

Verkrijg inzicht en overzicht in jouw data en bepaal de huidige situatie! Zodra dit bekend is kun je gaan bepalen aan de hand van best practices of en zo ja welke verbeterstappen je wilt doorvoeren op de korte en de middellange termijn:

Ben je al in het bezit van licenties en wil je eens sparren over eventuele verbeteringen?

Plan dan een gesprek voor een 2nd opinion. Wij kijken dan samen met jou of en zo ja welke voordelen behaald kunnen worden. Ook kunnen we dan op basis van verbruik kijken of je over- of onder gecertificeerd bent. Dit doen we kosteloos in een online sessie. Licentiebeheer wordt vaak ervaren als complex. Er zijn enorm veel scenario’s denkbaar en het is vaak een uitdaging om de juiste combinaties te kiezen. De mogelijkheden zijn enorm, wij helpen graag om voor jouw organisatie de juiste keuzes te maken om zoveel mogelijk technologieën tegen een zo laag mogelijke investering te kunnen gebruiken. Een onafhankelijke second opinion kan het verschil maken.

Maak je nog geen gebruik van de licenties maar zoek je een partner die je kan adviseren?

Neem dan eens contact met ons op alvorens je de licenties aanschaft. Vandaag de dag zijn er erg veel mogelijkheden om licenties aan te schaffen. Licenties kunnen voor een maand, voor een jaar of voor 3 tot 5 jaar worden afgesloten. Ook bieden vele vendoren de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor kortingen bijvoorbeeld overheidsinstanties, educatieve instellingen en zorg instellingen. Tot slot zijn er ook vendoren die werken met “concurrent users” dat betekent dat op basis van FTE licenties afgenomen kunnen in plaats van “named users”. Kortom vele mogelijkheden die besproken kunnen worden voordat de licentie wordt aangeschaft.

Dan is er nog een ander belangrijk aandachtsgebied. Welke functionaliteit dient afgenomen te worden? Welke licentievariant past het beste bij de behoefte (persona’s) van de klant. Ook op dit vlak biedt elke vendor vele mogelijkheden. Kortom kies voor een licentieadvies op maat, die zowel toekomstbestendig is maar ook zoveel mogelijk aansluit op jouw specifieke situatie. En uiteraard waar mogelijk gebruikt maakt van besparingen die geboden kunnen worden.

Licenties

Onze partners:

Onze klanten blij? Wij blij! Wat onze klanten over ons vertellen…